Met welke psychologische problemen ga je naar Psycholoog Zwolle?

Geef jezelf de ruimte

Veel klachten, ook fysieke, hebben een psychische basis. Denk aan vermoeidheid, dwanghandelingen, maar ook een relatie die vast dreigt te lopen. Het is, als je zo’n klacht hebt, ongelofelijk moeilijk zelf te weten waar het allemaal precies door komt.

Je doet er in alle gevallen van psychologische problemen goed aan de stilte en de eenzaamheid van je klacht te doorbreken. Ook al heb je soms het gevoel dat mensen denken dat je je aanstelt, ook al vind je misschien dat je het eigenlijk op eigen houtje moet kunnen. Jij hebt nu een klacht. En je weet van binnen dat je er deze keer alleen niet uit gaat komen. Geef jezelf lucht en laat de last ook door een ander dragen. Alleen contact opnemen kan al zo veel ruimte geven.

Bij Psycholoog Zwolle onderscheiden we een aantal soorten gevoelens die de basis van je klacht kunnen zijn. Het kan zijn dat je meerdere van deze gevoelens herkent.

Het gevoel dat je vast zit

Je zit klem in jezelf, of in je relatie. Je weet ergens wel wat je zou willen en hoe het anders zou moeten. Maar het lukt je niet te veranderen. Het lijkt elke dag wel erger te worden. Het voelt beklemmend. Het voelt uitzichtloos.

Het gevoel van angst

Hoe moet je het zeggen, je bent gewoon bang. Bang voor dingen die kunnen gebeuren; misschien zelfs als je alleen al naar buiten gaat. Of angst om te falen; in je relatie, op school, op je werk. Daarbij lijkt het wel alsof al die anderen helemaal nergens last van hebben. Dat maakt je, naast angstig, ook nog eens onzeker.

Het gevoel van pijn

Je leeft. Onherroepelijk gaan je dingen overkomen die pijn doen. Dat kun je onmogelijk voorkomen. Nu denk je misschien ‘tja, die pijn hoort bij het leven’, en dat is ook zo. De meeste pijn kun je dan ook zelf, of met dierbaren een plek geven. Maar soms niet. Dan bepaalt de pijn je leven en heb je hulp nodig die te boven te komen.

Het gevoel dat het niet klopt…

Er klopt iets niet. Het voelt niet goed. Je bent huilerig. Je piekert. En je kunt de vinger er niet op leggen. Tegelijkertijd ben je bedachtzaam; ‘hoort het er niet gewoon bij?’, ‘ja, maar ik heb het toch goed?’ en ‘anderen hebben toch veel grotere problemen. En toch lijkt het elke dag wel een beetje slechter met je te gaan en begin je behoorlijk radeloos te worden.

En dan zijn er nog de duizenden dingen die niet in woorden te vatten zijn. Wij hopen dat je hiermee een handreiking hebt om de klachten te duiden. Maar, nogmaals, bel ons gerust, dan kunnen wij je veel beter helpen.

Contact opnemen met Psycholoog Zwolle

Als je nog vragen hebt over je psychologische problemen, of als je wilt weten of we ook jou kunnen helpen: bel of mail dan praktijk Psycholoog Zwolle.