Laat je angst klachten behandelen bij Psycholoog Zwolle

Gevangen in angst

Iedereen is wel eens bang. ‘Wel eens’. Als je angstklachten hebt, ben je niet ‘wel eens’ bang maar bepaalt de angst je gehele leven. Dat wil niet zeggen dat je de hele dag bang bent, maar wel dat je je leven inricht rondom je angst.

Je bent er dingen voor gaan laten, je vermijdt situaties. De angst dirigeert je. Je kunt er vrienden door verliezen, je werk. En over de hele linie leef je in spanning. Tot je uiteindelijk ingesloten bent, gevangen in angst.

Psycholoog Zwolle verdeelt angst in drie categorieën:

  • De gegeneraliseerde angststoornis
   Dat is angst zonder ‘richting’. Je bent bezorgd. Niet een beetje, maar heel erg. Zo erg dat je er van verlamd raakt, alsof je niets anders meer kunt dan met die angst, die zorg bezig zijn. En je weet dat je angst niet reëel is. Maar je angst is zoveel sterker dan jij.
  • Een dwang of obsessieve compulsieve stoornis
   In dit geval heb je niet alleen een angst, maar je bent ook geobsedeerd door bepaalde gedachten of handelingen. Alsof je daarmee de angst kunt bezweren. Dan kun je denken aan negatieve gedachten die onophoudelijk in je hart dreunen. Of bepaalde handelingen die je keer op keer moet uitvoeren (bij smetvrees bijvoorbeeld).
  • Een fobie
   Dat is angst met een hele duidelijk ‘richting’. Je bent bang voor ‘iets’; een dier, ding of situatie. Ook hier geldt dat je waarschijnlijk heus wel snapt dat je angst niet reëel is. Ondanks dat zit je er toch in gevangen.

Online therapie

Angstklachten kunnen ook goed behandeld worden met internet therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo. Interesse? Klik dan even door naar: internet therapie.

Heb je vragen over jouw angst?

Stel dan gratis en anoniem je angstvraag op het forum over angst en fobie aan een ervaren psycholoog.

Herken je jezelf en heb je behoefte aan hulp of heb je gewoon een vraag over de behandeling van angst? Bel dan voor een afspraak of stuur even een mailtje naar praktijk Psycholoog Zwolle.