Depressie behandeling met therapie in Zwolle

Zwaarte maakt leeg en alleen

Alles kost moeite. Maar dan ook echt alles. De dag lijkt een eindeloos pad. Je slaapt slecht, terwijl je eigenlijk heel moe bent. Je reageert geïrriteerd. Je kunt je moeilijk concentreren.

Al met al voel je je hol van binnen. En heel alleen.

Zelfverkozen eenzaamheid

Natuurlijk hebben mensen die dicht bij je staan het in de gaten. Waarschijnlijk hebben ze geprobeerd je te helpen. Maar je liet ze niet toe. Sterker nog, je zonderde je beetje bij beetje alleen maar meer af. Zo kwam je elke dag iets moeilijker vooruit. Totdat alles bijna stilstaat.

Het is niet onvermijdelijk

Wat doe je er aan? De eerste stappen zijn moeilijk te herkennen. Iedereen is toch wel eens een beetje down? En je wilt toch geen aansteller zijn. Je bijt een keertje door. Je laat het niet merken. En voor je het weet sta je aan de rand van een depressie. Op dat moment heb je al zo vaak gezwegen dat het nu, voor je gevoel, helemaal niet meer kan.

Het is vast mijn eigen schuld…

Nee. Depressieve gevoelens kunnen werkelijk overal vandaan komen. Het kan zijn dat je iets naars is overkomen. Maar het kan evengoed dat je opgewekt van aard bent, ‘geen reden tot klagen hebt’ en dat het je toch overkomt. Je hoeft de oorzaak niet te weten om iets aan de depressie te doen.

Ga naar een psycholoog, liever vandaag dan morgen. Je kunt er je verhaal doen en jouw stille gevecht doorbreken.

Online therapie

Depressie kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo. Interesse? Klik dan even door naar: therapie online.

Neem contact op met Psycholoog Zwolle

Herken je jezelf of heb je een vraag over de behandeling van een depressie of therapie? Bel of mail voor een afspraak bij Psycholoog Zwolle.